Стоки на изплащане

Фирма „Маунт прес“ ЕООД сключи договори с TBI Credit и Unicredit Leasing.

Всички продукти, предлагани от нас могат да бъдат закупени на изплащане от 3 до 60 месеца.

Одобрението е в рамките на същия ден.

Не чакайте, купете нужното още днес!

MIGATRONIC COWELDER – евтина стъпка към роботизирано заваряване

Колаборативният робот за МИГ/МАГ заваряване CoWelder е най-новият продукт на датската компания за професионална заваръчна техника Migatronic. Той се налага с бързи темпове на пазара заради своите компактни размери и изключително лесно инсталиране и програмиране.
CoWelder e от семейството на „коботите“ – колаборативни роботи, работещи заедно с човека в споделено работно пространство. Това е и първият СЕ-сертифициран кобот за заваряване.
CoWelder може да подобри производството на малки и по-големи серийни компоненти, предоставяйки непрекъснато заваряване с високо качество. Шест-осното рамо се придвижва бързо между различни заваръчни позиции. По този начин то може да заварява много по-бързо, отколкото на ръка. Работната ефективност се увеличава, а вие освобождавате опитните заварчици да вършат други, по-сложни задачи. Така пестите време и пари.
ЛЕСНО ИНСТАЛИРАНЕ И ПРОГРАМИРАНЕ
Инсталирането на CoWelder във вашето производство отнема съвсем малко време и може да започнете работа още от първия ден. Коботът пристига напълно окомплектован и готов за инсталиране. Той може да бъде поставен върху всяка заваръчна маса, без нужда от допълнително работно пространство.
Програмирането на кобота е лесно и интуитивно. Оператори без никакъв опит в програмирането могат лесно да се научат как да работят с робота.
В процеса на работа запаметявате вече програмираните детайли в каталог, като може лесно да ги извиквате или превключвате по всяко време.
CoWelder е евтина стъпка в автоматизацията, а инвестицията в него бързо се изплаща!
CoWelder се предлага в две версии, в зависимост от дължината на рамото. Той работи в ралични комбинации апаратите с най-новата серия на Migatronic – Sigma Select. Модулни инвертори с възможност за обновяване, при които може да добавяте нужните ви функции и опции тогава, когато са ви необходими, без да е нужно да закупувате напълно нов апарат.
Коботът има отличен заваръчен резултат при черна и неръждаема стомана, алуминий и специални сплави. Разполага с опция за импулсно заваряване, както и други технологии на MIGATRONIC.
През есента се очаква и версията на кобота за ВИГ заваряване.
Продуктът се предлага на българския пазар от фирма Маунт прес ЕООД, официален вносител и сервизен партньор на Migatronic за България. Телефон: 0888 622 416, email: office@zavarachniaparati.com

Виж характеристики

CoWelder – колаборативен робот за заваряване

CoWelder e най-новата разработка на датския производител на заваръчна техника Migatronic. Колаборативният робот за МИГ/МАГ заваряване влезе на пазарите в Западна Европа в началото на годината, а вече се разпространява и на целия континент. В България официален вносител е фирма Маунт прес ЕООД.

Колаборативният робот може с право да бъде наречен пръв помощник на заварчика. Той изпълнява с прецизност и лекота серии заварки. Така се повишава продуктивността и се гарантира еднаквост на качеството на продукцията.

Сред предимствата на Cowelder са ниската му цена, лесната и бърза настройка. Короботът се доставя готов за работа, а инсталацията му отнема по-малко от час. Той може да бъде поставен на всеки заваръчен плот, без необходимост от осигуряване на специално помещение, както е при тежките индустриални роботи.

Най-важното  – за програмиране на CoWelder не са нужни специални умения. За създаване на траектория на заваряване може лесно да бъде обучен всеки заварчик. Създаването на програма за коробота отнема по-малко от час.

 

CoWelder е създаден за извършване на прости заварки. Има и ограничение в работната площ.

CoWelder се предлага в 14 конфигурации от заваръчни апарати от сериите на Migatronic Omega и Sigma Sеlect. Изборът на апарат от серията Sigma Select пък дава възможност за постепенен ъпгрейд на вашия заваръчен апарат.

За повече информация и ценови оферти – тел. 0888 622 416.

 

 

Migatronic на MachTech 2018 в София

Фирма Маунт прес ЕООД представи най-новата серия на Migatronic – Sigma Select на изложението MachTech, което се проведе от 26 до 29 март в София.

Посетителите имаха възможност да се запознаят с функционалностите на новия модулен апарат, както и да го тестват.

По време на изложението посетителите имаха възможност да разгледат и останалите топ продукти на марката за МИГ/МАГ, ВИГ и РЕДЗ заваряване – Omega Yard 300, RallyMig 160, апаратите от серията Focus.

Разгледайте и Великденските промоции!

 

Новата серия на Migatronic – Sigma Select ще бъде представена на Mach Тech§Inno Tech Expo

Маунт прес ЕООД, официален вносител на датската компания Migatronic, представя новата серия заваръчни апарати Sigma Select по време на изложението Mach Тech§Inno Tech Expo в София от 26 до 29 март.

migatronic sigma select завваръчни апаратиИновативните модулни апарати за МИГ/МАГ заваряване се асемблират съобразно индивидуалните нужди на всеки клиент, а в бъдеще към вече закупения апарат могат да бъдат добавяни нови опции и функции.

На щанда на Маунт прес ЕООД могат да бъдат видени и тествани и други продукти на Migatronic, сред които комбинирания апарат 3-в-1 (МИГ/МАГ, ВИГ и РЕДЗ) RallyMig 160A, удароустойчивия Omega Yard 300 A, както и решения за ВИГ заваряване.


В рамките на изложението всички продукти могат да бъдат закупени с отстъпка! Заповядайте на щанд D9 в зала 4.

Sigma Select – новата МИГ/МАГ серия на Migatronic

В началото на 2018 г. Migatronic представи своята нова серия заваръчни апарати за МИГ/МАГ и РЕДЗ заваряване. Sigma Select се предлагат с 300, 400 и 550 А инверторни токоизточници migatronic sigma select завваръчни апаратис вградено или отделно телоподаване.

 

Sigma Select e първата модулна серия на Migatronic. Така всеки може сам да асемблира своя апарат според собствените си нужди. Изборът е измежду три токоизточника и три панела (Basic, Synergic и Pulse).

Сами избирате и своя програмен пакет с включени интелигентни функции за по-добро заваряване.

sigma select migatronic

Така при необходимост на по-късен етап може да дооборудвате своя апарат с още функции. По този начин избягвате нуждата да купувате апарат с ненужни за момента функционалности, само защото може да ви потрябват в бъдеще.

Апаратите от серията Sigma Select ще бъдат представени на изложението Mach&Inno Tech в Интер Експо Център в София от 26 до 29 март. Търсете ни на щанд D9 в зала 4.

Rallymig 160 А – комбиниран МИГ/МАГ, ВИГ, РЕДЗ заваръчен апарат

Комбинираният апарат Rallymig 160 A от Нова година вече е на нова, по-изгодна цена! Характеристиките на апарата вижте тук.

Официално представяне на монофазния комбиниран заваръчен апарат Rallymig 160 A с превод на обясненията! 

Rallymig 161 i
Rallymig 161 i е малък, монофазен 230 V инверторен заваръчен апарат. Комплектът включва токоизточник, бренер и захранващ кабел. При поръчка всичко това е поставено в кутия.
Този мултипроцесорен заваръчен апарат може да работи с три различни процеса. Това са МИГ/МАГ заваряване, известно и като CO2 заваряване, както и РЕДЗ и ВИГ заваряване. Но ще се върнем към това малко по-късно.
Първо трябва да включим захранването. Заваръчният апарат работи на 230 V – токът, който имаме вкъщи. Има само едно нещо, в което трябва да се уверим, преди да заваряваме – че контактът е заземен.
Допълнително може да монтирате C block, одобрен да осигури заземяването. Алтернативно, може да закупите адаптер. По този начин се уверяваме, че заваръчният апарат е добре заземен и безопасен за употреба.
Какво може да заваряваме с Rallymig? Може да заваряваме почти всичко. В апарата имаме трите процеса. Стандартно този апарат се доставя с МИГ/МАГ бренер, който може да бъде позициониран. По този начин ние може да достигнем навсякъде, без значение колко трудно достъпно е мястото за заваряване.
Може да заваряваме почти всичко – напр. градинските мебели, барбекюто, мотопедът в гаража.
При МИГ/МАГ процесът се използва тел на ролка, бутилка със защитен газ, който може да бъде CO2 и бренер. Това е първият процес.
Вторият процес е РЕДЗ – ръчно-електродъгово заваряване. Това изисква допълнителна ръкохватка, която трябва да бъде поръчана към апарата. РЕДЗ ръкохватките са малки и удобни, като само трябва да поставите електрода. Електродът се избира според основния материал, който ще заварявате.
Третият процес е ВИГ заваряване. Той обикновено се използва за по-малки дебелини на материала. Например черна стомана, или обикновено желязо, както и за неръждаема стомана. За тази цел трябва да използваме малка, удобна ръчна горелка с вентил, който контролира дебита на газа. Вместо ролка тел поставяме електродни пръчки.
Сега ще ви покажем вътрешността на апарата: Помещението за ролката тел може да побере 5-килограмова ролка тел. Тя може да бъде различни видове, в зависимост от основния материал, който ще заваряваме. За да прокараме тела към бренера, имаме телоподаващо устройство, което трябва да отворим и да прокараме тела. Отваряме и затваряме, като затягаме тела съобразно нуждите ни. Телоподаващите ролки, които подават тела, се предлагат с 0.8 или 1.0 мм канали, за да съвпаднат с различните размери на тела.
Rallymig 161 I предлага обръщаем поляритет. Обикновено имаме поляритет (+), но някои телове без защитен газ, познати като самозащитна тел, изискват поляритет (-).
Накрая ще ви покажем, как да използвате SD картата със заваръчния апарат. Тя е същата като тази, която имате във вашия фотоапарат. Заваръчният апарат има SD порт, откъдето може да бъде обновен вашия софтуер или може да въведете настройки за нов вид тел, газ или друга заваръчна програма. Това прави заваръчният апарат винаги нов, защото той винаги работи с най-новия софтуер.
Сега ще обясним малко за контролния панел. Първо трябва да включим апарата. Той прави автоматична проверка, след което е готов за работа. Преди да започнем заваряване трябва да направим някои настройки. Започваме с настройване на заваръчния ток. Той може да бъде настроен до 160 А. Продължаваме със скоростта на телоподаване и дебелината на заварявания материал. Това е много важен параметър. Когато настроим дебелината на материала, апаратът автоматично настройва заваръчният ток, който е подходящ за тази дебелина.
Сега ще погледнем към вторичните параметри. Те са в сиво, докато основните параметри са в зелено.
Може да изберете заваръчен процес. Той може да бъде РЕДЗ, ВИГ или МИГ/МАГ. В следващата колона избираме материалът, който искаме да заваряваме. Той може да бъде черна стомана, неръждаема стомана или алуминий. В третата колона избираме дебелина на заваръчната тел. Тя може да бъде 0.6, 0.8 или 1.0 мм. Накрая са вторичните параметри. Под вторични параметри разбираме фините настройки. Фините настройки на заваръчния апарат са нещо като фините настройки на радиото в автомобила, когато, например, искате малко повече бас.
Наричаме го – включи, натисни, заварявай!

Характеристиките на апарата вижте тук. Апаратът може да бъде закупен и на изплащане от 3 до  60 месеца!

Памет карти за апаратите Migatronic

Инверторните заваръчни апарати, особено за МИГ/МАГ заваряване, осигуряват богато програмно управление на токоизточника, заваръчния процес и връзката със заварчика. Благодарение на бързия ръст на производствен опит и многообразни възможности за бързо обработване на много първични и вторични параметри, съпровождащи заваръчния процес, проблемът за инсталиране и ъпгрейд на софтуера на микропроцесора на инверторния токоизточник и системата за телоподаване нараства бързо. По-лесният ъпдейт  и замяна на софтуера са основна цел на разработчиците в Migatronic още от втората половина на 90-те.

Бързото развитие на записващите носители преди 2000-а година ясно показва, че нормално зареждания софтуер чрез свързани с компютър кабели (особено оптични, за да се избегнат смущения по време на преноса на данни при заваръчния процес) е подходящ само за лабораторна работа, но не и за нормалната практика.

migacard памет карта
Една от първите памет карти MigaCard

Новите памет карти за мобилни телефони и MP3 плеъри, които са основен преносим записващ носител, са въведени през 2002 г. като MigaCARD за трансфер и запис на заваръчните програми на апараите Migatronic Flex.

Четецът на памет картата е вграден първоначално в предния панел. При следващата версия на апарата той е поставен в помещението за тела. Тази иновация е прост, функционален и надежден начин за ъпдейт на софтуера без нужда от свързване с компютър.

Освен за ъпдейт на софтуера, карата служи и за запаметяване на най-често използваните заваръчни настройки.

migatronic sd card
Migatronic SD карта

Друго предимство на памет картите при бързото развитие на интернет и увеличаващия се обем изпращана и получавана информация. Картите стават все по-малки,  по-бързи, но с нарастващ капацитет.

Ето защо днес, 15 години след въвеждането на първата MigaCARD, всички индустриални заваръчни инвертори на Migatronic използват стандартна SD карта за бърз софтуерен ъпдейт. Предимството на тези памет карти е универсалното им разчитане на всички компютри, така че навсякъде по света да може да изтеглите най-новия софтуер на Migatronic и да го инсталирате бързо на заваръчния си апарат чрез обикновена SD карта.

Осъвременяването на заваръчните програми и взстановяването на запаметени данни от резервана памет карта никога не е било по-лесно!

MIG завароспояване на поцинковани автокаросерийни части

Галванично поцинкованите материали са все по-широко използвани в автомобилната индустрия, заради тяхната устойчивост на корозия в продължение на години. Цинковият слой обикновено е с дебелина 10 – 25 μm.

Заваряването на поцинковани материали обаче представлява проблем. Високата температура уврежда цинковия слой и може да доведе до намаляване на корозионната защита в областта на заваръчния провар.

Как да бъде избегнато всичко това? Методът MIG завароспояване запазва устойчивостта срещу корозия и осигурява необходимите механични свойства на завареното съединение. При MIG завароспояването за разлика от традиционното MIG / MAG заваряване се топи само добавъчния материал, като се свързва с основния материал. Предимството на този метод е стабилен пренос на разтопен метал при „ниска“ температурна крива – температурата на топене на добавъчния материал, използвана при MIG завароспояването, е около 1060 ° C, докато при традиционното МИГ/МАГ заваряване температурата достига до около 1650 °С. Така увреждането на слоя цинк се свежда до минимум. При MIG завароспояването се използват специални бронзови телове, които при спазване на правилното настройване на режима и защитния газ, дават надежден резултат:

Корозионна защита

Минимално топлинно влияние

Минимално изпаряване на цинка

Минимален брой пръски

Минимални изисквания за допълнителна обработка

Катодна защита на основния материал около заваръчния шев

Тъй като температурата на топене на добавъчния материал също е по-висока от температурата на изпаряване на цинка (приблизително 910 ° C), нужна е употребата на импулсен токоизточник. Той позволява цялостно програмиране на целия процес на производство, отделяне, пренос и свързване на капките от допълнителен материал за различни видове материали и заваряване. Чрез регулиране на формата на импулса се осигурява стабилизиране на работата на горелката и редуциране на пръските. В края на импулсния цикъл температурата е ниска и това намалява изпарението на цинка. Замърсяването на порите също е предотвратено, което е особено важно срещу износването на материала при обработка. Така с метода MIG завароспояване се постигат най-добрите резултати при заваряване на съвременните автокаросерийни части.

марки автомобили migatronicМigatronic от години е утвърден доставчик на заваръчна техника за автоиндустрията. Негови клиенти са марки като Audi, Ferrari, Opel, Mercedes-Benz, BMW, Peugeot, Ford и др.

Automig – пълна програма за професионално заваряване в автосервизите

 

За да отговори на съвременните изисквания в автоиндустрията компанията разработи нови серии заваръчни апарати, които отговарят на всички изисквания за работа с поцинковани материали. А настройването на апарата за работа е наистина лесно.

Подходящи заваръчни апарати за работа в автосервиз:

Инверторен заваръчен апарат или трансформатор?

Migatronic произвежда инверторни заваръчни апарати повече от 20 години. Технологията се развива постоянно, като цената, функционалността и надеджността на инверторите  се предлага на вниманието на заваряващите с черна стомана,  заради липсата от необходимост от специални програми и функции.

трансформаторен миг/маг заваръчен апарат на мигатроникДори днес много потребители търсят остарелите стъпкови транформаторни заваръчни апарати. А тяхната цена е твърде близка до тази на много по-съвременните инверторни заваръчни апарати. Нека припомним предимствата на инверторния заваръчен апарат:

1. По-малки размери и тегло, по-високо натоварване при еднаква мощност.

2. Продължителен контрол на всички заваръчни параметри (напр. не само на скоростта на телоподаване,но и заваръчното напрежение).

3. Възможност за контрол на синергичните програми (напр. контрол на един параметър) и функция за автоматичен завършек, измерване на параметрите и запазване на техните стойности за бъдеща работа, както и допълнтелно развитие на функционалностите. Като цяло – по-лесна работа с апарата.

Програмите мо0гат да бъдат намалявани или увеличавани, както и осъвременявани. Някои характеристики или параметри  могат лесно да бъдат заключени, за да се избегнат случайни промени в стойностите.

4. Възможности за специални функции (импулсно заваряване, студена дъга и т.н.).

5. Функции за икономия – спиране на токоизточника и охлаждането му, ако дълго време не бъде използван, оптимизиране на дебита на газа.

омега - инверторен заваръчен апарат на мигатроник6.Високата ефективност при натоврване намалява загубите. По-малкият вентилатор премахва замърсеността на работното парче. Ето защо инверторният заваръчен апарат консумира винаги по-малко електроенергия и хаби по-малко дюзи от подобните трансформаторни апарати.

7. Гъвкавост при употреба, тъй като МИГ/МАГ инверторите обикновено имат възможност за работа и с ВИГ DC заваряване или като електрожен.

8. Токоизточникът е оборудван с устройство за скоростно телоподаване (до 30 м/мин), така че се получвава скоростно и виококачествено заваряване, тъй като желаното топене се постига с по-малък диамтър на тела.

9.Частите на апарата са свързани с CAN bus, така че свързването на инвертора към контролната линия на производствена линия или робот е мноог лесно.

10. Поддържката на инверторния апарат е същата като на останалите, единствената допълнителна дейност е ъпдейта на софтуера, но с предлаганата SD карта операцията отнема броени секунди.

От гореизброените 10 точки  МИГ/МАГ инверторните заваръчни апарати скоро ще изместят изцяло трансформаторните апарати, заради по-високото качество, скоростта на заваряване и по-никсите оперативни разходи, шум и замърсяване на околната среда.