Серията ВИГ горелки се състои от четири семейства: TIG 101, TIG 201 и TIG 301 с въздушно охлаждане и TIG 301, TIG 401 и TIG 451 с водно охлаждане.

 

tig-ergo-виг-горелки

Migatronic TIG ERGO - ергономични бренери

50-те модела се различават по интензивност на тока, гъвкавост на тялото, дължина на кабела (4 или 8 м). Предпазител с 6 или 7 пина и избор на вграден контролер в ръкохватката.

Гумирана ръкохватка

В новия дизайн, ергономичността, гъвкавостта и надеждността са взети под внимание. Ръкохватката на бренера се предлага в два размера, и двата от които са свързани с топка към кабел и са гумирани от двете страни за безопасност и приятно захващане.

Първите 80 см от кабела от страна на ръкохватката са с кожено покритие, което комбинирано с топката позволяват оптимална гъвкавост, дори и на трудно достъпни места. В същото време коженото покритие повишава устойчивостта от износване.

Серията Migatronic TIG ERGO е разработена с два типа контролери: бутон или бутон с потенциометър, който позволява настройване на заваръчния ток директно от ръкохватката.

ТIG Adjust е разработен за заваръчни дейности, при които непрекъснато се променя формата на бренера.

 

tig-adjust-виг-горелка

Най-външната част на бренера може да бъде извита във всяка посока и има почти неограничен живот.

ТIG Adjust с въздушно или водно охлаждане може да бъде оборудван с два различни размера тяло. На тялото могат да бъдат поставени стандартни консумативи. За малко тяло стандартно се използват консумативите за серията TIG 101-301. На голямо тяло се поставят консумативите за серията TIG 201-401.

Подходящи за употреба с ВИГ заваръчни апарати от серия PI.