Инверторен заваръчен апарат или трансформатор?

Migatronic произвежда инверторни заваръчни апарати повече от 20 години. Технологията се развива постоянно, като цената, функционалността и надеджността на инверторите  се предлага на вниманието на заваряващите с черна стомана,  заради липсата от необходимост от специални програми и функции.

трансформаторен миг/маг заваръчен апарат на мигатроникДори днес много потребители търсят остарелите стъпкови транформаторни заваръчни апарати. А тяхната цена е твърде близка до тази на много по-съвременните инверторни заваръчни апарати. Нека припомним предимствата на инверторния заваръчен апарат:

1. По-малки размери и тегло, по-високо натоварване при еднаква мощност.

2. Продължителен контрол на всички заваръчни параметри (напр. не само на скоростта на телоподаване,но и заваръчното напрежение).

3. Възможност за контрол на синергичните програми (напр. контрол на един параметър) и функция за автоматичен завършек, измерване на параметрите и запазване на техните стойности за бъдеща работа, както и допълнтелно развитие на функционалностите. Като цяло – по-лесна работа с апарата.

Програмите мо0гат да бъдат намалявани или увеличавани, както и осъвременявани. Някои характеристики или параметри  могат лесно да бъдат заключени, за да се избегнат случайни промени в стойностите.

4. Възможности за специални функции (импулсно заваряване, студена дъга и т.н.).

5. Функции за икономия – спиране на токоизточника и охлаждането му, ако дълго време не бъде използван, оптимизиране на дебита на газа.

омега - инверторен заваръчен апарат на мигатроник6.Високата ефективност при натоврване намалява загубите. По-малкият вентилатор премахва замърсеността на работното парче. Ето защо инверторният заваръчен апарат консумира винаги по-малко електроенергия и хаби по-малко дюзи от подобните трансформаторни апарати.

7. Гъвкавост при употреба, тъй като МИГ/МАГ инверторите обикновено имат възможност за работа и с ВИГ DC заваряване или като електрожен.

8. Токоизточникът е оборудван с устройство за скоростно телоподаване (до 30 м/мин), така че се получвава скоростно и виококачествено заваряване, тъй като желаното топене се постига с по-малък диамтър на тела.

9.Частите на апарата са свързани с CAN bus, така че свързването на инвертора към контролната линия на производствена линия или робот е мноог лесно.

10. Поддържката на инверторния апарат е същата като на останалите, единствената допълнителна дейност е ъпдейта на софтуера, но с предлаганата SD карта операцията отнема броени секунди.

От гореизброените 10 точки  МИГ/МАГ инверторните заваръчни апарати скоро ще изместят изцяло трансформаторните апарати, заради по-високото качество, скоростта на заваряване и по-никсите оперативни разходи, шум и замърсяване на околната среда.