Адрес : МАУНТ ПРЕС ЕООД
гр. София, бул. Петър Дертлиев 4
Тел : 0888 622 416
Е-mail : office@zavarachniaparati.com
Раб. време : 9-18 ч.
Понеделник-Петък

ВИГ горелки за аргоново заваряване Migatronic

Migatronic TIG ERGO - ергономични бренери
migatronic tig ergo виг горелка

ВИГ горелките за аргоново заваряване Migatronic TIG ERGO се различават по сила на тока, дължина на горелката (4 или 8 м), и по избор с вградено дистанционно в ръкохватката.

Горелки с въздушно охлаждане:

TIG 101 е малка, лека ВИГ горелка с въздушно охлаждане. Използва се за заваряване на неръждаеми материали, при които заваръчният ток не надвишава 100 A DC. Комбинира се със заваръчните апарати на Migatronic модели Focus TIG 160 A/200 A и Pi 200 A.

TIG 201 е за заваряване до 200 А. Комбинира се с моделите заваръчни апарати на Migatronic: Focus TIG 160 A/ 200 A и Pi 200 A.

Горелката TIG 221 обикновено се използва в производство за заваряване в по-тежки условия на експлоатация. Комбинира се с моделите заваръчни апарати на Migatronic: Pi 250 A/350 A

Горелки с водно охлаждане

TIG 301 и 321 са изключително здрави модели ВИГ горелки, с водно охлаждане. Използват се за заваряване на стомана, неръждаема стомана и алуминий. TIG 301 и 321 се комбинират с моделите заваръчни апарати на Migatronic: Pi 200A/250A/350A.

TIG 401 и 451 са най-мощният модел в гамата от ВИГ горелки. Те са предназначени за заваряване при големи натоварвания на черна стомана в производството и ремонта, заваряване на дебели материали от неръждаема стомана и алуминий. Комбинират се с модела заваръчен апарат на Migatronic: Pi 500 A.

Гумирана ръкохватка

В новия дизайн на ВИГ горелките за заваряване е наблегнато на ергономичността, гъвкавостта и надеждността. Ръкохватката на бренера се предлага в два размера, и двата от които са свързани с топка за въртене на 360º към кабела и са гумирани от двете страни за безопасност и приятно захващане.

Първите 80 см от кабела от страната на ръкохватката са с кожено покритие, което комбинирано с топката позволяват оптимална гъвкавост, дори и на трудно достъпни места. В същото време коженото покритие повишава устойчивостта от износване.

Серията Migatronic TIG ERGO е разработена с два типа контролери: бутон или бутон с потенциометър, който позволява настройване на заваръчния ток директно от ръкохватката.

migatronic tig ergo потенциометър
Съвместимост

ВИГ горелките за заваряване Migatronic ТИГ Ерго са съвместими със следните заваръчни апарати с аргон на Migatronic:

  • ›Серия Pi
  • ›Серия Focus TIG
ТIG Adjust - ВИГ горелка с изключителна гъвкаовст

ВИГ горелките от серията Migatronic ТIG Adjust са разработени за заваръчни дейности на трудно достъпни локации.

Най-външната част на бренера може да бъде извита във всяка посока и има почти неограничен живот.

ТIG Adjust с въздушно или водно охлаждане може да бъде оборудван с два различни размера тяло. На тялото могат да бъдат поставени стандартни консумативи.

За малко тяло стандартно се използват консумативите за серията TIG 101-301. На голямо тяло се поставят консумативите за серията TIG 201-401.

migatronic tig ergo виг горелка с топка на кабела
Съвместимост

Заваръчните горелки Migatronic TIG Adjust могат да бъдат монтирани към ВИГ аргоновите апарати от серия Migatronic Pi.