Адрес : МАУНТ ПРЕС ЕООД
гр. София, бул. Петър Дертлиев 4
Тел : 0888 622 416
Е-mail : office@zavarachniaparati.com
Раб. време : 9-18 ч.
Понеделник-Петък

Импулсни ВИГ заваръчни апарати MIGATRONIC Pi TIG 200 // 250 // 350 // 500 А - DC и AC/DC

Серията професионални ВИГ заваръчни апарати с аргон Migatronic Pi e идеална за:
√ прецизно заваряване на сплави
при заваряване на конструкции и тръби
за интегриране към робот.
Серията покрива целия спектър от преносими до индустриални аргонови апарати: четири токоизточника от 200 А (монофазни) до 500 A (трифазни) за автоматизирано/роботизирано заваряване.

Четири токоизточника

Серията Migatronic Pi TIG съдържа един монофазен (200А) и три трифазни токоизточника (250 А, 350 А, 500 А). В комбинация с три контролни панела, ВИГ аргоновите инвертори предлагат високочестотно ВИГ заваряване с импулс TIG HP и аргоново заваряване с прав/променлив ток TIG AC/DC. Апаратите от серията Pi могат да заваряват и като електрожен.

Версиите 350 и 500 А са с вграден модул за водно охлаждане, а към останалите версии водно охлаждане може да се поръча като допълнителен модул.

Три контролни панела

DC H BASIC
migatronic-pi-контролен-панел

Всички функции,  необходими за ВИГ аргоново заваряване. Характеристика High Frequency (HF) без импулс. Панелът се предлага за токоизточници Pi 350 и 500 А.

DC HP импулсен
migatronic-pi-контролен-панел

Функции за напреднали, но с опростен интерфейс. За импулсно заваряване на черна и неръждаема стомана. С характеристика High Frequency (HF) с импулс.

AC/DC
migatronic-pi-acdc-контролен-панел

Контролен панел за пълен пакет функции за импулсно ВИГ аргоново заваряване. С характеристика High Frequency (HF) с импулс. Режим AC за заваряване на алуминий.

Функции

Tig-a-Tack точково заваряване (ВИЖ ВИДЕО)

Функция за стиковане на тънки детайли. TIG-A-TackTM снижава риска от деформации. Малките точки са почти незабележими. Прочети>>>

Записване на заваръчните настройки

Изключително удобна функция  при повтарящи се заваръчни дейности. Може да запишете използваните ВИГ заваръчни настройки в паметта на заваръчния апарат и да работите с тях, когато е нужно, само с натискането на един бутон.

Автоматично телоподаване

Автоматично телоподаване при ВИГ заваръчните апарати от серията инвертори Migatronic Pi замества ръчното подаване на добавъчен материал. Резултатът е еднакво качество и висока скорост на заваряване. Може да оптимизирате ръчното ВИГ заваряване със студен телоподаващ механизъм (CWF). Приложим е към заваръчните апарати Migatronic Pi 350 и 500.

D.O.C.® - до 30% по-бързо заваряване на алуминий

Всички заваръчни апарати от серията инвертори Migatronic Pi AC са снабдени с функцията D.O.C.® (Динамичен контрол на оксидиране). Тя спомага за увеличаване на скоростта на заваряване с 30 % и намалява износването на волфрамовия електрод. D.O.C.® осигурява още контролирано, тясно почистване на зоната при заваряване на алуминий.

IGC - до 50% по-малко газ

IGC  е функция за контрол на газа, която спомага за намаляване на разхода и оптимизиране на газовата защита. 

Импулсно заваряване

ВИГ заваръчните апарати от серията Migatronic Pi имат три опции за импулсно ВИГ заваряване: традиционен импулс, бърз импулс и новоразработения Synergy PLUS(tm), при който апаратът автоматично настройва всички основни параметри на импулса в синергичен режим.

Доставка

Стандартният пакет включва:

⇒Токоизточник

⇒Контролен панел

ВИГ-горелка модел TIG ERGO 4м
⇒Маса кабел 3м
⇒Захранващ кабел 3м < За модели PI 350 / PI 500 – 8.5м >

⇒Шлаух за газ 2.7м

Допълнителни аксесоари, които могат да бъдат закупени:

→Комплект за пестене на газ – IGC®
→Транспортна количка

→Охлаждащо устройство

ВИГ-горелка модел TIG ERGO 8м

→Дистанционно потенциометър за горелка
→Дистанционно управление (педално или ръчно)
→Заваръчен кабел

Гаранция 2 години и до 5 години на определени компоненти!

Характеристики

Цикъл на повторно включване (ПВ)

Водно охлаждане

Брошура