Адрес : МАУНТ ПРЕС ЕООД
гр. София, бул. Петър Дертлиев 4
Тел : 0888 622 416
Е-mail : office@zavarachniaparati.com
Раб. време : 9-18 ч.
Понеделник-Петък

Колаборативен заваръчен робот за МИГ/МАГ и ВИГ заваряване CoWelderTM

Колаборативният заваръчен робот (т. нар. кобот) CoWelder на Migatronic е създаден да работи съвместно с човека в споделено работно пространство. Това решение е достъпна и идеална първа стъпка към автоматизация на заваряването. То е перфектно за серийни заварки без значение от количеството и честотата. CoWelder осигурява максимална гъвкавост, лесно програмиране и консистентно високо качество на заваряването. 
Предимства
  • Лесно инсталиране – започвате да заварявате още от първия ден;
  • Повишена производителност;
  • Оптимално качество на заваряване;
  • Кратък период на изплащане.
Оптимизирайте заваряването и освободете капацитет

Искате ли да спестите ресурси при заваряване на малки партиди? Може да оптимизирате ефективността на заваряване и да сте сигурни, че всички детайли при серийно производство ще бъдат абсолютно еднакви с гарантирано високо качество. Операторът на заваръчния робот трябва само да постави детайла, да избере правилната програма и да натисне бутона за старт. Докато CoWelder заварява, операторът може да подготви следващия детайл. Оставете коботът да изпълнява рутинните задачи и възложете на заварчика по-сложна работа.

Конфигуриране

Колаборативният заваръчен робот CoWelder се конфигурира в три лесни стъпки:

Стъпка 1 – Изберете работен радиус
Може да изберете CoWelder с роботизирано рамо UR5 с 850 мм работен радиус или UR10 с 1300 мм работен радиус.

Стъпка 2 – Изберете заваръчен апарат
Допълнете заваръчният робот с модулен Sigma Select, Pi 350 AC/DC или Omega 300 Advanced.

Стъпка 3 – Конфигурирайте заваръчния апарат
Със Sigma Select може да изберете от няколко предефинирани конфигурации. Pi 350 и Omega 300 имат по една предефинирана конфигурация.

Предварително конфигурираният продуктов пакет за CoWelder е разработен за всякакви изисквания за оптимално изпълнение на заваряването; от елементарни заварки до висококачествено импулсно МИГ/МАГ или ВИГ заваряване (с или без телоподаване). Изберете от 18 различни конфигурации.

Внедряване

Внедряването на колаборативния заваръчен робот CoWelder в съществуващо производство отнема съвсем кратко време. Заваряването с коботът може да започне още в деня на покупката. CoWelder се монтира на заваръчната маса, включвате и започвате да програмирате.

Програмирането е просто и интуитивно, дори и за неопитни оператори и отнема не повече от 30 минути. За ваше удобство може да съставите каталог на детайлите, всеки с приложена програма и да превключвате между тях безброй пъти през работния ден.

Програмиране

cowelder migatronic контролен таблет

Научете“ CoWelder къде да заварява и той ще запомни вашите движения и ще ги повтаря. Натиснете бутона за свободно задвижване и придвижвайте с ръка рамото на робота, за да му покажете пътя на заваряване от начало до край.

Използвайте таблета с 12-инчов сензорен екран и уникалните, удобни за потребителя шаблони за допълнително програмиране и настройки.

В зависимост от сложността отнема само около половин час, за да програмирате нов детайл.

Гарантирана безопасност

Заваръчният робот CoWelder е проектиран с акцент върху безопасността. Не е нужно да го поставяте в клетка за безопасност, тъй като CoWelder има вградена виртуална защитна преграда, която ограничава триизмерния обхват на работа.
Вграденият контрол на безопасността гарантира, че роботът работи само при запалване на дъгата. Контролът за безопасност на движение гарантира, че процесът на заваряване и запалването на дъгата не започва, докато заваръчният робот не е в правилния режим на изпълнение. Сензорът за съпротива автоматично спира кобота при съпротивление от 8 kg m / s. Като допълнителна предпазна мярка, CoWelder има авариен бутон, поставен до бутона за захранване. Това дава възможност на оператора да спре процеса по всяко време.
Пакетът CoWelder включва маркировка CE, така че не се изисква сложен процес на одобрение на безопасността на работното място.

cowelder migatronic виг заваряване

Доставка

⇒UR робот

⇒Токоизточник (заваръчният апарат)

⇒Задвижващ бутон на 6-осното рамо на робота

⇒Контролер на робота вкл. таблет с E-stop и 5 m кабел

⇒ARC контролер за безопасност

⇒Контролер за безопасност при движение на робота

⇒Старт/Стоп модул с 5 м кабел
⇒Бренер за роботизирано заваряване, 4 м

⇒Стандартен държач за бренер за робот

⇒Комплект за монтиране на маса, автобалансираща система

⇒Програмни темплейти на Migatronic

⇒IGC® софтуер за пестене на газ

⇒Сертификат за калибриране

⇒CE-маркировка

⇒Инструкции за експлоатация

Гаранция: 2+ год.

Кратка брошура

Подробна брошура

Клиентите споделят

CoWelder брошура