Адрес : МАУНТ ПРЕС ЕООД
гр. София, бул. Петър Дертлиев 4
Тел : 0888 622 416
Е-mail : office@zavarachniaparati.com
Раб. време : 9-18 ч.
Понеделник-Петък

MIGATRONIC COWELDER – евтина стъпка към роботизирано заваряване

cowelder migatronic колаборативен заваръчен робот
юни 12, 2018

от admin Заваръчни апарати 0 коментари

Колаборативният робот за МИГ/МАГ заваряване CoWelder е най-новият продукт на датската компания за професионална заваръчна техника Migatronic. Той се налага с бързи темпове на пазара заради своите компактни размери и изключително лесно инсталиране и програмиране.

CoWelder e от семейството на „коботите“ – колаборативни роботи, работещи заедно с човека в споделено работно пространство. Това е и първият СЕ-сертифициран кобот за заваряване.

CoWelder може да подобри производството на малки и по-големи серийни компоненти, предоставяйки непрекъснато заваряване с високо качество. Шест-осното рамо се придвижва бързо между различни заваръчни позиции. По този начин то може да заварява много по-бързо, отколкото на ръка. Работната ефективност се увеличава, а вие освобождавате опитните заварчици да вършат други, по-сложни задачи. Така пестите време и пари.

ЛЕСНО ИНСТАЛИРАНЕ И ПРОГРАМИРАНЕ

Инсталирането на CoWelder във вашето производство отнема съвсем малко време и може да започнете работа още от първия ден. Коботът пристига напълно окомплектован и готов за инсталиране. Той може да бъде поставен върху всяка заваръчна маса, без нужда от допълнително работно пространство.

Програмирането на кобота е лесно и интуитивно. Оператори без никакъв опит в програмирането могат лесно да се научат как да работят с робота.

В процеса на работа запаметявате вече програмираните детайли в каталог, като може лесно да ги извиквате или превключвате по всяко време.

CoWelder е евтина стъпка в автоматизацията, а инвестицията в него бързо се изплаща!

CoWelder се предлага в две версии, в зависимост от дължината на рамото. Той работи в различни комбинации апаратите с най-новата серия на Migatronic – Sigma Select. Модулни инвертори с възможност за обновяване, при които може да добавяте нужните ви функции и опции тогава, когато са ви необходими, без да е нужно да закупувате напълно нов апарат.

Коботът има отличен заваръчен резултат при черна и неръждаема стомана, алуминий и специални сплави. Разполага с опция за импулсно заваряване, както и други технологии на MIGATRONIC.

През есента се очаква и версията на кобота за ВИГ заваряване.
Продуктът се предлага на българския пазар от фирма Маунт прес ЕООД, официален вносител и сервизен партньор на Migatronic за България. Телефон: 0888 622 416, email: office@zavarachniaparati.com

Виж характеристики

Add a Comment

Your email address will not be published.

+ 47 = 52