Адрес : МАУНТ ПРЕС ЕООД
гр. София, бул. Петър Дертлиев 4
Тел : 0888 622 416
Е-mail : office@zavarachniaparati.com
Раб. време : 9-18 ч.
Понеделник-Петък

Инверторен заваръчен апарат или трансформатор?

migatronic, sigma
юли 05, 2017

от admin Заваряване и технологии 0 коментари

Migatronic произвежда инверторни заваръчни апарати повече от 20 години. Технологията се развива постоянно, като цената, функционалността и надеждността на инверторите  се предлага на вниманието на заваряващите с черна стомана,  заради липсата от необходимост от специални програми и функции.

Дори днес много потребители търсят остарелите стъпкови транформаторни заваръчни апарати. А тяхната цена е твърде близка до тази на много по-съвременните инверторни заваръчни апарати. Нека припомним предимствата на инверторния заваръчен апарат:

1. По-малки размери и тегло, по-високо натоварване при еднаква мощност.

2. Продължителен контрол на всички заваръчни параметри (напр. не само на скоростта на телоподаване,но и заваръчното напрежение).

3. Възможност за контрол на синергичните програми (напр. контрол на един параметър) и функция за автоматичен завършек, измерване на параметрите и запазване на техните стойности за бъдеща работа, както и допълнително развитие на функционалностите. Като цяло – по-лесна работа с апарата.

Програмите могат да бъдат намалявани или увеличавани, както и осъвременявани. Някои характеристики или параметри  могат лесно да бъдат заключени, за да се избегнат случайни промени в стойностите.

4. Възможности за специални функции (импулсно заваряване, студена дъга и т.н.).

5. Функции за икономия – спиране на токоизточника и охлаждането му, ако дълго време не бъде използван, оптимизиране на дебита на газа.

6.Високата ефективност при натоварване намалява загубите. По-малкият вентилатор премахва замърсеността на работното парче. Ето защо инверторният заваръчен апарат консумира винаги по-малко електроенергия и хаби по-малко дюзи от подобните трансформаторни апарати.

7. Гъвкавост при употреба, тъй като МИГ/МАГ инверторите обикновено имат възможност за работа и с ВИГ DC заваряване или като електрожен.

8. Токоизточникът е оборудван с устройство за скоростно телоподаване (до 30 м/мин), така че се получава скоростно и висококачествено заваряване, тъй като желаното топене се постига с по-малък диаметър на тела.

9.Частите на апарата са свързани с CAN bus, така че свързването на инвертора към контролната линия на производствена линия или робот е много лесно.

10. Поддръжката на инверторния апарат е същата като на останалите, единствената допълнителна дейност е ъпдейта на софтуера, но с предлаганата SD карта операцията отнема броени секунди.

От гореизброените 10 точки  МИГ/МАГ инверторните заваръчни апарати скоро ще изместят изцяло трансформаторните апарати, заради по-високото качество, скоростта на заваряване и по-ниските оперативни разходи, шум и замърсяване на околната среда. 

Add a Comment

Your email address will not be published.

90 − 82 =