Адрес : МАУНТ ПРЕС ЕООД
гр. София, бул. Петър Дертлиев 4
Тел : 0888 622 416
Е-mail : office@zavarachniaparati.com
Раб. време : 9-18 ч.
Понеделник-Петък

МИГ завароспояване на поцинковани автокаросерийни части

migatronic automig заваръчна техника за автосервизи
август 03, 2017

от admin Заваряване и технологии 0 коментари

Галванично поцинкованите материали са все по-широко използвани в автомобилната индустрия, заради тяхната устойчивост на корозия в продължение на години. Цинковият слой обикновено е с дебелина 10 – 25 μm.

Заваряването на поцинковани материали обаче представлява проблем. Високата температура уврежда цинковия слой и може да доведе до намаляване на корозионната защита в областта на заваръчния провар.

Как да бъде избегнато всичко това? Методът МИГG завароспояване запазва устойчивостта срещу корозия и осигурява необходимите механични свойства на завареното съединение. При МИГ завароспояването за разлика от традиционното МИГ/МАГ заваряване се топи само добавъчния материал, като се свързва с основния материал. Предимството на този метод е стабилен пренос на разтопен метал при „ниска“ температурна крива – температурата на топене на добавъчния материал, използвана при МИГ завароспояването, е около 1060 ° C, докато при традиционното МИГ/МАГ заваряване температурата достига до около 1650 °С. Така увреждането на слоя цинк се свежда до минимум. При МИГ завароспояването се използват специални бронзови телове, които при спазване на правилното настройване на режима и защитния газ, дават надежден резултат:

Корозионна защита

Минимално топлинно влияние

Минимално изпаряване на цинка

Минимален брой пръски

Минимални изисквания за допълнителна обработка

Катодна защита на основния материал около заваръчния шев

Тъй като температурата на топене на добавъчния материал също е по-висока от температурата на изпаряване на цинка (приблизително 910 ° C), нужна е употребата на импулсен токоизточник. Той позволява цялостно програмиране на целия процес на производство, отделяне, пренос и свързване на капките от допълнителен материал за различни видове материали и заваряване. Чрез регулиране на формата на импулса се осигурява стабилизиране на работата на горелката и редуциране на пръските. В края на импулсния цикъл температурата е ниска и това намалява изпарението на цинка. Замърсяването на порите също е предотвратено, което е особено важно срещу износването на материала при обработка. Така с метода МИГ завароспояване се постигат най-добрите резултати при заваряване на съвременните автокаросерийни части.

Мigatronic от години е утвърден доставчик на заваръчна техника за автоиндустрията. Негови клиенти са марки като Audi, Ferrari, Opel, Mercedes-Benz, BMW, Peugeot, Ford и др.

Automig – пълна програма за професионално заваряване в автосервизите

За да отговори на съвременните изисквания в автоиндустрията компанията разработи нови серии заваръчни апарати, които отговарят на всички изисквания за работа с поцинковани материали. А настройването на апарата за работа е наистина лесно.

Подходящи заваръчни апарати за работа в автосервиз:

Add a Comment

Your email address will not be published.

− 1 = 3