Адрес : МАУНТ ПРЕС ЕООД
гр. София, бул. Петър Дертлиев 4
Тел : 0888 622 416
Е-mail : office@zavarachniaparati.com
Раб. време : 9-18 ч.
Понеделник-Петък

Памет карти за апаратите Migatronic

мигатроник migalog функция за запаметяване
август 04, 2017

от admin Заваръчни апарати 0 коментари

Инверторните заваръчни апарати, особено за МИГ/МАГ заваряване, осигуряват богато програмно управление на токоизточника, заваръчния процес и връзката със заварчика. Благодарение на бързия ръст на производствен опит и многообразни възможности за бързо обработване на много първични и вторични параметри, съпровождащи заваръчния процес, проблемът за инсталиране и ъпгрейд на софтуера на микропроцесора на инверторния токоизточник и системата за телоподаване нараства бързо. По-лесният ъпдейт  и замяна на софтуера са основна цел на разработчиците в Migatronic още от втората половина на 90-те.

Бързото развитие на записващите носители преди 2000-а година ясно показва, че нормално зареждания софтуер чрез свързани с компютър кабели (особено оптични, за да се избегнат смущения по време на преноса на данни при заваръчния процес) е подходящ само за лабораторна работа, но не и за нормалната практика.

migacard памет карта
Една от първите памет карти MigaCard

Новите памет карти за мобилни телефони и MP3 плеъри, които са основен преносим записващ носител, са въведени през 2002 г. като MigaCARD за трансфер и запис на заваръчните програми на апараите Migatronic Flex.

Четецът на памет картата е вграден първоначално в предния панел. При следващата версия на апарата той е поставен в помещението за тела. Тази иновация е прост, функционален и надежден начин за ъпдейт на софтуера без нужда от свързване с компютър.

Освен за ъпдейт на софтуера, карата служи и за запаметяване на най-често използваните заваръчни настройки.

migatronic sd card
Migatronic SD карта

Друго предимство на памет картите при бързото развитие на интернет и увеличаващия се обем изпращана и получавана информация. Картите стават все по-малки,  по-бързи, но с нарастващ капацитет.

Ето защо днес, 15 години след въвеждането на първата MigaCARD, всички индустриални заваръчни инвертори на Migatronic използват стандартна SD карта за бърз софтуерен ъпдейт. Предимството на тези памет карти е универсалното им разчитане на всички компютри, така че навсякъде по света да може да изтеглите най-новия софтуер на Migatronic и да го инсталирате бързо на заваръчния си апарат чрез обикновена SD карта.

Осъвременяването на заваръчните програми и взстановяването на запаметени данни от резервана памет карта никога не е било по-лесно!

Add a Comment

Your email address will not be published.

87 + = 91