Адрес : МАУНТ ПРЕС ЕООД
гр. София, бул. Петър Дертлиев 4
Тел : 0888 622 416
Е-mail : office@zavarachniaparati.com
Раб. време : 9-18 ч.
Понеделник-Петък

Rallymig 160 А - комбиниран МИГ/МАГ, ВИГ, РЕДЗ заваръчен апарат

rallymig-заваръчен-апарат-migatronic
януари 08, 2018

от admin Заваръчни апарати 0 коментари

Комбинираният апарат Rallymig 160 A от Нова година вече е на нова, по-изгодна цена! Характеристиките на апарата вижте тук.

Официално представяне на монофазния комбиниран заваръчен апарат Rallymig 160 A с превод на обясненията! 

Rallymig 161 i
Rallymig 161 i е малък, монофазен 230 V инверторен заваръчен апарат. Комплектът включва токоизточник, бренер и захранващ кабел. При поръчка всичко това е поставено в кутия.
Този мултипроцесорен заваръчен апарат може да работи с три различни процеса. Това са МИГ/МАГ заваряване, известно и като CO2 заваряване, както и РЕДЗ и ВИГ заваряване. Но ще се върнем към това малко по-късно.
Първо трябва да включим захранването. Заваръчният апарат работи на 230 V – токът, който имаме вкъщи. Има само едно нещо, в което трябва да се уверим, преди да заваряваме – че контактът е заземен.
Допълнително може да монтирате C block, одобрен да осигури заземяването. Алтернативно, може да закупите адаптер. По този начин се уверяваме, че заваръчният апарат е добре заземен и безопасен за употреба.
Какво може да заваряваме с Rallymig? Може да заваряваме почти всичко. В апарата имаме трите процеса. Стандартно този апарат се доставя с МИГ/МАГ бренер, който може да бъде позициониран. По този начин ние може да достигнем навсякъде, без значение колко трудно достъпно е мястото за заваряване.
Може да заваряваме почти всичко – напр. градинските мебели, барбекюто, мотопедът в гаража.
При МИГ/МАГ процесът се използва тел на ролка, бутилка със защитен газ, който може да бъде CO2 и бренер. Това е първият процес.
Вторият процес е РЕДЗ – ръчно-електродъгово заваряване. Това изисква допълнителна ръкохватка, която трябва да бъде поръчана към апарата. РЕДЗ ръкохватките са малки и удобни, като само трябва да поставите електрода. Електродът се избира според основния материал, който ще заварявате.
Третият процес е ВИГ заваряване. Той обикновено се използва за по-малки дебелини на материала. Например черна стомана, или обикновено желязо, както и за неръждаема стомана. За тази цел трябва да използваме малка, удобна ръчна горелка с вентил, който контролира дебита на газа. Вместо ролка тел поставяме електродни пръчки.
Сега ще ви покажем вътрешността на апарата: Помещението за ролката тел може да побере 5-килограмова ролка тел. Тя може да бъде различни видове, в зависимост от основния материал, който ще заваряваме. За да прокараме тела към бренера, имаме телоподаващо устройство, което трябва да отворим и да прокараме тела. Отваряме и затваряме, като затягаме тела съобразно нуждите ни. Телоподаващите ролки, които подават тела, се предлагат с 0.8 или 1.0 мм канали, за да съвпаднат с различните размери на тела.
Rallymig 161 I предлага обръщаем поляритет. Обикновено имаме поляритет (+), но някои телове без защитен газ, познати като самозащитна тел, изискват поляритет (-).
Накрая ще ви покажем, как да използвате SD картата със заваръчния апарат. Тя е същата като тази, която имате във вашия фотоапарат. Заваръчният апарат има SD порт, откъдето може да бъде обновен вашия софтуер или може да въведете настройки за нов вид тел, газ или друга заваръчна програма. Това прави заваръчният апарат винаги нов, защото той винаги работи с най-новия софтуер.
Сега ще обясним малко за контролния панел. Първо трябва да включим апарата. Той прави автоматична проверка, след което е готов за работа. Преди да започнем заваряване трябва да направим някои настройки. Започваме с настройване на заваръчния ток. Той може да бъде настроен до 160 А. Продължаваме със скоростта на телоподаване и дебелината на заварявания материал. Това е много важен параметър. Когато настроим дебелината на материала, апаратът автоматично настройва заваръчният ток, който е подходящ за тази дебелина.
Сега ще погледнем към вторичните параметри. Те са в сиво, докато основните параметри са в зелено.
Може да изберете заваръчен процес. Той може да бъде РЕДЗ, ВИГ или МИГ/МАГ. В следващата колона избираме материалът, който искаме да заваряваме. Той може да бъде черна стомана, неръждаема стомана или алуминий. В третата колона избираме дебелина на заваръчната тел. Тя може да бъде 0.6, 0.8 или 1.0 мм. Накрая са вторичните параметри. Под вторични параметри разбираме фините настройки. Фините настройки на заваръчния апарат са нещо като фините настройки на радиото в автомобила, когато, например, искате малко повече бас.
Наричаме го – включи, натисни, заварявай!

Характеристиките на апарата вижте тук. Апаратът може да бъде закупен и на изплащане от 3 до  60 месеца!

Add a Comment

Your email address will not be published.

48 − 39 =