Адрес : МАУНТ ПРЕС ЕООД
гр. София, бул. Петър Дертлиев 4
Тел : 0888 622 416
Е-mail : office@zavarachniaparati.com
Раб. време : 9-18 ч.
Понеделник-Петък

Функция IGC® на Migatronic редуцира разхода на газ до 50%

януари 06, 2022

от Добрин Динков Заваряване и технологии 0 коментари

 
Разработката на Migatronic IGC® (Интелигентен контрол на газа®) е функция за динамичен дебит на газа, който следи необходимостта от защитен газ от началото до края на заваръчния процес.
 
IGC® автоматично оптимизира дебита на газа според нуждите за специфичния тип околна среда и избраните параметри за заваряване. Функцията осигурява редукция на разхода на защитен газ при МИГ/МАГ и ВИГ заваряване с до 50%.
 
IGC® предпазва от преразход на газ и дава в резултат дългосрочно пестене. С винаги защитена заваръчна вана, повишавате качеството на всяка заварка.
 

Предимства:

  • Винаги оптимална газова защита = без дупки, пори или нечисти заварки. По-малко дефекти, причинени от недостатъчен дебит
  • Без ненужен преразход на газ, така нареченото газово издуване при палене = без прекомерна консумация на газ
  • Без промяна в работните процедури = лесно за всички
  • По-малко смени на газовите бутилки = пестите пари и време

Традиционното стартиране на газа създава преразход особено в началото на заваряването, докато IGC® винаги осигурява адекватен дебит спрямо протичащия процес.   Освен това IGC® позволява прецизен контрол на топенето, но и перфектна защита по време на целия процес на заваряване. В резултат, се постига еднаква заварка, минимизира се броя на дефектите и така се повишава продуктивността.  

Ефикасността от употребата на  IGC® е документирана при редица тестове, извършени в реални условия, при различни заваръчни дейности и различни видове дъга, при МИГ/МАГ и ВИГ заваряване. Колкото повече паления на дъгата, толкова повече пестене на газ, чрез системата на IGC® Migatronic.  

IGC® е идеален за:

  • Всички заваръчни процеси, които използват защитен газ
  • Всички материали
  • Всички видове заварки
  • Ръчно и автоматизирано заваряване

Интелигентният контрол на газа е IGC® голямо предимство на апаратите на Migatronic особено в момент, когато пестенето и намаляването на замърсяването на околната среда са основни приоритети на цялото общество.  

Колко ще спестите може да изчислите на http://www.intelligentgascontrol.com/  

Функцията е приложима за сериите SIGMA ONE, SIGMA SELECT и PI

Add a Comment

Your email address will not be published.

41 + = 44